14 januari 2012

Positief ingestelde mensen leven langer

We worden allemaal wel eens geconfronteerd met gapende mensen, die vaak op de meest onverwachte momenten opduiken. Je probeert het te onderdrukken, maar voor je het weet ben je net zo hard aan het meegapen! Hieruit blijkt dus dat gapen aanstekelijk werkt.
Dit geldt ook voor lachen. Zie jij iemand glimlachen, dan lach je waarschijnlijk vriendelijk terug. En als je iemand hard ziet lachen, probeer jezelf dan maar eens in te houden om niet mee te gaan lachen! Van lachen worden we allemaal blij.
Een nog belangrijker aspect van lachen is dat het ook nog eens heel gezond is. Een lachsessie van 10 minuten doet wonderen! Het heeft positieve effecten op zowel ons lichaam als onze geest. Lachen zet maar liefst 15 gezichtsspieren in beweging. Daarmee kan lachen niet opboksen tegen fronsen, waar je 40 spieren voor gebruikt! Dit betekent natuurlijk niet dat we vaker moeten gaan fronsen dan lachen! Door te lachen versterkt het immuunsysteem, waardoor we een betere weerstand hebben tegen virussen en bacteriën. Onderzoekers zagen een stijging van beschermende antistoffen in het bloed na lachtherapie. Tevens bevordert lachen de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk, dus daarmee voorkom je hart- en vaatziekten. Door deze lichamelijke effecten kan lachen het genezingsproces beïnvloeden. Dus wil je gezond oud worden, las dan dagelijks een lachsessie in van 10 minuten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten