2 januari 2012

Een lach en een traan

Als Nederlanders lachen we heel wat af. Dit kan een reactie zijn van ons op humor, een uiting van blijdschap, opluchting of spanning.

Zo is voor veel mensen humor een vorm van relativeren/verwerken. Dit zie je vaak terug in situaties waarin men een verlies heeft ervaren, een relatiebreuk heeft gehad, een natuurramp heeft meegemaakt of andere oorzaken. Dit alles kan verdriet en spanningen veroorzaken. Op deze momenten speelt humor voor veel mensen een cruciale rol. Lachen verzacht de pijn en zorgt ervoor dat je je zorgen vergeet, al is het maar voor even. Dit wil niet zeggen dat humor de oplossing is voor al jouw problemen. Humor is een soort medicijn, het verzacht je wonden, maar geeft je niet terug wat je verloren hebt.

Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk stichting Cliniclowns. Door middel van aandacht en plezier vergeten kinderen met een ziekte of handicap even al hun zorgen en kunnen zij weer even echt kind zijn.


Laat zelf ook af en toe het kind in jezelf naar boven komen. We kunnen er nou eenmaal niet omheen, humor is en zal altijd een onderdeel van ons leven blijven. Jij bepaalt zelf in welke mate en hoe jij ermee omgaat. Zonder humor kunnen we niet leven en uiteindelijk worden we er ook alleen maar 
sterker van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten